Μαθήματα Σκακιού 2016-2017

ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ ΔΝΣΗ MAIL 2015

 

 

 

Νέα Σμύρνη, 19/9/2016

                                      ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2016-2017

Αγαπητοί γονείς μέλη του Συλλόγου ,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελική Σχολής Σμύρνης, διοργανώνει και για αυτή τη χρονιά, εκπαιδευτικά μαθήματα σκακιού για τους μαθητές και τις μαθήτριές της Σχολής (Γυμνασίου και Λυκείου), με στόχο εκτός από την παροχή σκακιστικών γνώσεων και εμπειρίας, την ανάπτυξη  του σκακιστικού ήθους και την καλλιέργεια της σκακιστικής κουλτούρας.

Το σκάκι, το παλαιό αυτό πνευματικό παιχνίδι, που συνδυάζει στοιχεία τέχνης (εξάσκηση και πείρα), επιστήμης (γνώση και εφαρμογή της) και καλλιτεχνίας (ομορφιά και αισθητική), προσφέρει πολλά οφέλη στους σκακιστές και τις σκακίστριες αλλά κυρίως στα παιδιά που ασχολούνται με αυτό, αυξάνοντας τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητά τους, βελτιώνοντας τη μνήμη, την ικανότητα συγκέντρωσης, μελέτης και επίλυσης προβλημάτων, και αναπτύσσοντας την ικανότητα σχεδιασμού και πρόβλεψης.

Σκοπεύουμε στη σωστή εκμάθηση και μετάδοση των γνώσεων του εξαιρετικού αυτού πνευματικού αθλήματος στους αρχάριους, αλλά και στη βελτίωση της απόδοσης  των παιδιών, που ενώ γνωρίζουν τα βασικά στο σκάκι αισθάνονται ότι χρειάζονται  περαιτέρω γνώσεις και εξάσκηση. Στόχος μας είναι (ανάλογα βέβαια και με τη ανταπόκριση των μαθητών) την ένταξή τους σε ολιγομελή τμήματα (αριθμός μαθητών ανά τμήμα 6-10) ανάλογης δυναμικότητας με το επίπεδο του καθενός τους. Έμπειροι και καταξιωμένοι σκακιστές, άριστοι χαρακτήρες  (συνήθως επιλέγουμε αριστούχους φοιτητές των ΑΕΙ) θα είναι υπεύθυνοι της σκακιστικής παιδείας των παιδιών σας, οι οποίοι θα σας ενημερώνουν σε τακτά διαστήματα για τη σκακιστική τους πρόοδο.

Οι εκπαιδευτές, θα συμβουλεύσουν αργότερα τα παιδιά για την έκδοση δελτίου αθλητή στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, με τη εγγραφή τους σε σκακιστικό σύλλογο εφόσον επιθυμούν, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε Ελληνικά και Διεθνή σκακιστικά τουρνουά και να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη των διακρινομένων αθλητών, κατοχυρώνοντας μόρια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται  την Παρασκευή (μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων, περίπου από τις 13:40) ή τα πρωϊνά Σαββάτου εφόσον απαιτηθεί η δημιουργία και 3ου τμήματος (περίπου από τις 11:00), στην έδρα του Σχολείου οδός Λέσβου 4 – Νέα Σμύρνη, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο  κάθε σχολικού έτους (20 μαθήματα και επιπλέον 2 ημέρες εσωτερικών σκακιστικών τουρνουά) και διαρκούν 1,5 ώρες κάθε φορά (3 ώρες την ημέρες των τουρνουά). Οι ακριβείς ημέρες και ώρες θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Το ποσόν της ετήσιας σκακιστικής εισφοράς για όσους μαθητές και μαθήτριες ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στα σκακιστικά τμήματα είναι 90 €, καταβλητέο σε 2 ισόποσες δόσεις: η 1η με την εγγραφή και η 2η έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016, ενώ σε περίπτωση δύο ή περισσότερων μελών από την ίδια οικογένεια  η εισφορά περιορίζεται στα 80 € για κάθε εκπαιδευόμενο.

Υπόψιν ότι η εισφορά, είναι για την αποζημίωση των εκπαιδευτών.

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ειδικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Μπούζα Σωτήριο  (κιν: 6945436933) ή να στείλουν e-mail στο: sylogosev@gmail.com ,  αναφέροντας  το τηλέφωνό τους.

Εάν οι συμμετοχές δεν είναι τουλάχιστον 6, τα μαθήματα σκακιού δεν θα γίνουν.

Ευχόμενοι υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά σας, είμαστε βέβαιοι για την άψογη συνεργασία μας.

 

Με εκτίμηση,

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου