2ο Ενδοσχολικό Σκακιστικό Τουρνουά Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Σκάκι_Αφίσα_2016 (1024x649)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, διοργανώνει στις 22 Απριλίου 2016 και ώρα 14:30 έως 18:00 (περίπου)  σκακιστικό τουρνουά rapid 5 ή 6 γύρων – ανάλογα με τις συμμετοχές – για όσους μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν να αγωνιστούν, ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν ή όχι στο όμιλο μαθημάτων σκακιού που διοργάνωσε για φέτος ο σύλλογος.

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τη συμπλήρωση 36 συνολικά παικτών αγοριών και κοριτσιών που είναι μαθητές/τριες του Προτύπου Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με  εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email του συλλόγου:  sylogosev@gmail.com έως την Πέμπτη 21/4/2016 και ώρα 22:00 και με επιβεβαίωση φυσικής παρουσίας επί τόπου στο σχολείο  από τις 14:10 έως τις 14:25 την ημέρα του τουρνουά (ο περιορισμός των 36 τίθεται καθαρά για τεχνικούς λόγους).

Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι το μέγιστο 15′ για όλη την παρτίδα (μέγιστη διάρκεια κάθε αγώνα 30′). Οι κανόνες που θα εφαρμοσθούν θα είναι οι ισχύοντες της FIDE (Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία) για αγώνες rapid. Μοναδική εξαίρεση στους κανόνες είναι ότι η ποινή με την οποία ο παίκτης θα ‘χάνει’ την παρτίδα θα επιβάλλεται στη 2η αντικανονική κίνηση αντί για την 1η που ορίζει ο κανονισμός της FIDE.

Για τη δημιουργία των ζευγαριών («κληρώσεων») ανάμεσα στους παίκτες θα ακολουθηθεί το ελβετικό σύστημα.

Για οποιοδήποτε ένσταση τυχόν υπάρξει κατά τη διάρκεια του τουρνουά (γραπτή κατατιθέμενη άμεσα μετά τη λήξη κάποιου γύρου), αποφασίζει οριστικά (πριν την έναρξη της επόμενης φάσης) η επιτροπή ενστάσεων αποτελούμενη από τον Διευθυντή Αγώνων, τον Υπεύθυνο Κληρώσεων, και τον Διαιτητή των αγώνων.

Τα κριτήρια κατάταξης των σκακιστών/σκακιστριών σε περίπτωση ισοβαθμίας τους είναι κατά σειρά: α) Βαθμολογία ανάμεσα στους ομοιόβαθμους εφόσον έχουν όλοι παίξει μεταξύ τους, β) το κριτήριο «Bucholz-1» (άθροισμα βαθμών των αντιπάλων μείον τους βαθμούς του τελευταίου εξ’ αυτών), γ) Το κριτήριο «Bucholz» (άθροισμα βαθμών των αντιπάλων),  δ) Ο αριθμός νικών,  ε) Οι παρτίδες με τα μαύρα,  στ) Κλήρωση

Διευθυντής Αγώνων: Καριώρης Παναγιώτης

Υπεύθυνος Κληρώσεων: Αγγελής Νίκος

Διαιτητής Αγώνων: Μπούζας Σωτήρης

Οι 3 πρώτοι θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του τουρνουά την Παρασκευή 22/4/2016 γύρω στις 18:15 και θα βραβευτούν με μετάλλια μετά τις διακοπές του Πάσχα, την Δευτέρα 9/5/2016 στην πρωϊνή συγκέντρωση του σχολείου από τον Διευθυντή του Γυμνασίου.

Συμπλήρωση 9.5.2016

Οι 3 πρώτοι:

  1. Γκίκας Ιωάννης
  2. Κυριακίδου Κέλυ
  3. Παπανικολάου-Νταής Γεράσιμος

Συγχαρητήρια !!!

About sylogosevaggeliki

Σύλλογος Γονέων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.