1ο Ενδοσχολικό Σκακιστικό τουρνουά Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

horses

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, διοργανώνει στις 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 14:30 έως 18:00 (περίπου)  σκακιστικό τουρνουά rapid 5 γύρων (αγώνων) για όσους από εσάς επιθυμούν να αγωνιστούν.

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν και γίνονται δεκτές μέχρι τη συμπλήρωση 28 συνολικά παικτών αγοριών και κοριτσιών που είναι μαθητές του Προτύπου Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από τις 14:10 έως τις 14:25 την ημέρα του τουρνουά (ο περιορισμός των 28 τίθεται για τεχνικούς λόγους).

Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι το μέγιστο 15′ για όλη την παρτίδα (μέγιστη διάρκεια κάθε αγώνα 30′). Οι κανόνες που θα εφαρμοσθούν θα είναι οι ισχύοντες της FIDE (Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία) για αγώνες rapid. Για τη δημιουργία των ζευγαριών («κληρώσεων») ανάμεσα στους παίκτες θα ακολουθηθεί το ελβετικό σύστημα και ειδικό πρόγραμμα.

Για οποιοδήποτε ένσταση τυχόν υπάρξει κατά τη διάρκεια του τουρνουά (γραπτή κατατιθέμενη άμεσα μετά τη λήξη κάποιου γύρου), αποφασίζει οριστικά (πριν την έναρξη της επόμενης φάσης) η επιτροπή ενστάσεων αποτελούμενη από τον Διευθυντή Αγώνων, τον Υπεύθυνο Κληρώσεων, και τον Διαιτητή των Αγώνων.

Τα κριτήρια κατάταξης των σκακιστών/σκακιστριών σε περίπτωση ισοβαθμίας τους είναι κατά σειρά: α) Βαθμολογία ανάμεσα στους ομοιόβαθμους εφόσον έχουν όλοι παίξει μεταξύ τους,  β) Το κριτήριο «Bucholz» (άθροισμα βαθμών των αντιπάλων),  γ) Ο αριθμός νικών,  δ) Η προοδευτική βαθμολογία, ε) Εφόσον και μετά την εφαρμογή των κριτηρίων υπάρξει ισοβαθμία για κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, γίνεται αγώνας blitz με διάρκεια σκέψης 5′ για τον έχοντα τα μαύρα και 4′ για τον έχοντα τα λευκά ( ο καθορισμός του χρώματος γίνεται με κλήρωση) ανάμεσα στους διεκδικούντες κάποια από αυτές τις θέσεις, στ) Κλήρωση

Διευθυντής Αγώνων: Καριώρης Παναγιώτης

Υπεύθυνος Κληρώσεων: Αγγελής Νίκος

Διαιτητής Αγώνων: Μπούζας Σωτήρης

Οι 3 πρώτοι/ες θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του τουρνουά την Παρασκευή γύρω στις 18:15 και θα βραβευτούν με μετάλλια την Δευτέρα 21.12.2015 στην πρωϊνή συγκέντρωση του σχολείου από τον Διευθυντή του Γυμνασίου κο Νίκο Λινάρδο.

Σας ευχόμαστε καλούς αγώνες

Olivier

About sylogosevaggeliki

Σύλλογος Γονέων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.