Αγώνες Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης – Historic Run 2015

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ logo-combo6

Όλοι οι παράγοντες του Σχολείου μας, διδάσκοντες, διδασκόμενοι και οι γονείς τους μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες.

 

 

Πρόκειται για ένα αγώνα δρόμου, συνδεδεμένο με δράσεις πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών μηνυμάτων και ιστορικών αναφορών γνώσης και μνήμης, σε ένα κλίμα γιορτής – με δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις- και σε μια πόλη που αποτελεί το κυρίαρχο σύμβολο αναφοράς για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της αποτελεί ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία” που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης και θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015.

Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του δήμου Νέας Σμύρνης, το Σύλλογο Αθλούμενων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεολαίας Ερυθρού Σταυρού και τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

Ο γγ του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλης Σεβαστής, σημείωσε πως ο ΣΕΓΑΣ είναι συνδιοργανωτής και ουσιαστικός αρωγός στη συγκεκριμένη προσπάθεια, καθώς υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για έναν αγώνα με πλούσιο αξιακό υπόθεμα που αναφέρεται σε ιστορικές μνήμες οι οποίες έχουν να κάνουν με τη Μικρά Ασία και τη Σμύρνη. “Είμαστε εδώ σήμερα”, υπογράμμισε ο κ. Σεβαστής, “επειδή έχουμε μεγάλη ευαισθησία σε αυτό που ονομάζουμε Μικρασιατικό Αθλητισμό, καθώς οι Μικρασιάτες που δραστηριοποιήθηκαν στον αθλητισμό έφεραν φορείς και ανθρώπους που άφησαν το αποτύπωμά τους στα ιστορικά αθλητικά δρώμενα της χώρας, κομίζοντας κουλτούρα, ώθηση πολιτισμική και αξίες στο γηγενή αθλητισμό.”

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, πρόθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι να πραγματοποιηθεί μια μαζική διοργάνωση με τη συμμετοχή δρομέων από όλη την Αττική. Με βασικό στόχο την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης για τις χαμένες πατρίδες, η συναυλία που θα ακολουθήσει θα μετατρέψει τον αγώνα σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού.

Να σημειωθεί ότι οι δρομείς που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, με σημαντικές αθλητικές καινοτομίες, σε μια υψηλού επίπεδου διοργάνωση, εφάμιλλη μεγάλων αντίστοιχων διοργανώσεων.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, http://www.neasmirnihistoricrun.gr, θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες και θα επιχειρήσει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, των φορέων και των εταιρειών που υποστηρίζουν την προσπάθεια.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα, στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης και στα Αθλητικά Κέντρα -Δημοτικά Κλειστά Γυμναστήρια.

Όλες οι διαδρομές των 10, 5 και 2,5 χλμ έχουν εκκίνηση και τερματισμό τη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, μπροστά από την πλατεία Νέας Σμύρνης. Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται για τις 10:00 το πρωί.

Ο αγώνας αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στη γνώση και τη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, τα οποία για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ειδική διαδρομή που σχεδιάζεται.

Ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες “Τρέχοντας στην Ιστορία” θα κλείσει τις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών που οργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης, με στόχο ο αθλητισμός να σημάνει τη λήξη ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα:  210 9310408 και 2132025922

Email: politistikosorg@yahoo.gr

About sylogosevaggeliki

Σύλλογος Γονέων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΘΡΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.