Επιστολή Προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
 ΣΜΥΡΝΗΣ

Λέσβου 4  Τ.Κ  171 23  Ν.Σμύρνη

 Ν. Σμύρνη    9 . 9 . 2011 

 


ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

 

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας έως σήμερα είναι ένα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ σχολείο. Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες μαζί με τα παιδιά μας επιλέξαμε το σχολείο αυτό για την δευτεροβάθμια φοίτησή τους έχοντας υπόψη μας την ιστορικότητα του σχολείου και το σημαντικό έργο του στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η ιστορικότητα του σχολείου  ξεκίνησε από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Ιδρύθηκε το 1717 (κατ΄ άλλους το 1733) και για διακόσια χρόνια υπήρξε το σημαντικότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης αυτής. Το 1922, με τη μικρασιατική καταστροφή,
έπαψε να λειτουργεί και επανιδρύθηκε στη Νέα Σμύρνη το 1934.Το 1971 έγινε
Πρότυπο Σχολείο και όπως όλα τα Πρότυπα μετονομάστηκε σε Πειραματικό το 1982.

Σήμερα, συμμετέχοντας ήδη μέσα στο χώρο αυτό με τα παιδιά μας, γνωρίζουμε την ποιότητα του διδακτικού προσωπικού των καθηγητών, των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας τους με παράλληλη πρακτική άσκηση προπτυχιακών φοιτητών και σπουδαστών των τμημάτων Α.Ε.Ι., των καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων με ομίλους μαθητών υπό την καθοδήγηση των καθηγητών και σε συνεργασία με σχολεία  της ευρύτερης περιοχής αλλά ακόμα και της Ευρωπαϊκής ένωσης (Comenius, προγράμματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, πολιτιστικής κληρονομιάς, συμμετοχή σε μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής,  κ.λ.π.) καθώς και πολιτιστικών – κοινωνικών  εκδηλώσεων (θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές εκδηλώσεις), συμμετοχή  σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (Μαθηματική εταιρεία). Για όλα αυτά συμβάλει η υλικοτεχνική υποδομή, όπως τα εργαστήρια τεχνολογίας, πληροφορικής, φυσικής, το κλειστό γυμναστήριο. Κυριότερο όλων είναι η στενή συνεργασία καθηγητών και μαθητών που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους για κάτι περισσότερο από ένα απλό «μάθημα», να αναπτύξουν όλες τις δεξιότητές τους και να αναδείξουν τα ταλέντα τους.

Για τους παραπάνω λόγους καθώς και την θέληση των μαθητών και των αθηγητών, των γονέων και κηδεμόνων, που πιβεβαιώνεται από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 1ης πράξης του σχολικού έτους 2011-2012 του Σχολικού Συμβούλιου του Σχολείου, θεωρούμε ότι η επιλογή του Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ως Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου καθίσταται επιτακτικά αναγκαία.

Υπό την προϋπόθεση λοιπόν ότι θα αποδεχτείτε την αίτηση και το φάκελο αξιολόγησης του σχολείου μας και το  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ  θα γίνει ΠΡΟΤΥΠΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν3966/2011 (ΦΕΚ 118/24-5-2011), και ταυτόχρονα θα γίνει ΠΡΟΤΥΠΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ και το ΛΥΚΕΙΟ,  θέλουμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία και την αντίθεση μας σχετικά με τον τρόπο εγγραφής των μαθητών κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014, δηλαδή των μαθητών που έχουν εισαχθεί στο Γυμνάσιο με κλήρωση και που ήδη φοιτούν σε αυτό πριν την ψήφιση του νέου Νόμου.

Αίτημα μας είναι να  συνεχίσουν στο Λύκειο οι μαθητές της περιόδου αυτής, χωρίς καμίας μορφής αξιολόγησης. Είναι γεγονός, ότι πριν την εφαρμογή του νόμου οι γονείς σε συνάντηση που είχαν με εκπρόσωπους του υπουργείου, την  Πέμπτη 7 Απριλίου στις 5.30 στο χώρο του σχολείου μας με θέμα «το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των προτύπων πειραματικών σχολείων», είχαν λάβει διαβεβαίωση για το θέμα αυτό. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδο προσαρμογής για τους μαθητές οι οποίοι είναι οι ευαίσθητοι δέκτες των αλλαγών του συστήματος.

Ακολούθως συμμεριζόμαστε και τα αιτήματα των καθηγητών που σε κάθε περίπτωση αποδέκτες κάθε μορφής δυσλειτουργίας του νέου Νόμου που θα αφορά το σχολείο μας είναι οι ίδιοι οι μαθητές.

Ελπίζοντας στην θετική αποδοχή του αιτήματός μας, είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας, για το καλό των παιδιών μας.

                       

Ο Πρόεδρος

 

Νίκος Κογιουμτσής

Η Γ. Γραμματέας           

 

Θάλεια
Καλαβρυτινού-Σιλιτζόγλου

­­­­­­­­­­­­­­

Advertisements

About sylogosevaggeliki

Σύλλογος Γονέων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s